Η τριχόπτωση κι η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής παρουσιάζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στους άνδρες . Κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ηλικίες και μπορεί αργά ή γρήγορα να οδηγήσει σε τελικό στάδιο στην πλήρη απώλεια, αυτό που ο κόσμος αποκαλεί: φαλάκρα. Οι λόγοι που εμφανίζεται σχετίζονται κυρίως με κληρονομικότητα, γήρανση κι ορμονικές αλλαγές.

Εμφύτευση μαλλιών

Στις μέρες μας, στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνιμη λύση μπορεί να δώσει η εμφύτευση μαλλιών. Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης στον κλάδο της πλαστικής χειρουργικής έχει βοηθήσει ώστε η εμφύτευση μαλλιών να θεωρείται πλέον επέμβαση ρουτίνας για τους πλαστικούς χειρουργούς. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι σύγχρονες τεχνικές, που σε συνδυασμό με την πείρα ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού μπορούν να δώσουν ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

εμφυτευση μαλλιων

Κατάλληλος υποψήφιος για εμφύτευση μαλλιών

Οι σύγχρονες τεχνικές FUE και FUT-STRIP χρησιμοποιούν τις τρίχες από περιοχές που έχουν υγιή μαλλιά με σωστή πυκνότητα για εμφύτευση σε περιοχές που παρουσιάζουν σημαντική αραίωση. Βέβαια, σε μερικές περιπτώσεις, δεν μπορεί να γίνει εμφύτευση μαλλιών επειδή είτε ο ενδιαφερόμενος έχει πολύ λεπτές τρίχες είτε επειδή η δότρια περιοχή είναι μικρή. Σε κάθε περίπτωση, την καταλληλότητα ή μη κάποιου για μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να τη διαπιστώνει ο πλαστικός χειρουργός, που θα εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και θα ενημερώσει με ειλικρίνεια και με βάση ιατρικούς κανόνες.

Πως γίνεται μια εμφύτευση μαλλιών

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια επέμβαση για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι περιπτώσεις που χρειάζονται και 2η επέμβαση είναι συνήθως για να γίνουν μικρές βελτιώσεις.

Στην αρχή ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει την μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας που αποτελεί το όριο, στο οποίο θα τελειώνει το μέτωπο και θα ξεκινά η τριχοφυΐα. Αυτή η σχεδίαση είναι ένα από τα καθοριστικά βήματα προκειμένου να επιτύχουμε φυσικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί η τοπική αναισθησία, τόσο στην δότρια (από εκεί που ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει τα μοσχεύματα) όσο και στη δέκτρια περιοχή (όπου ο πλαστικός χειρουργός θα τοποθετήσει τα μοσχεύματα). Κατόπιν, στη δέκτρια περιοχή ο πλαστικός χειρουργός, με κατάλληλο εργαλεία, δημιουργεί μικρές οπές, με ιδιαίτερο τρόπο, βάθος, φορά και κλίση. Σε αυτές θα τοποθετηθούν ένα-ένα ξεχωριστά κάθε τριχοθυλάκειο, το οποίο θα έχει ληφθεί από τη δότρια περιοχή.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 3-5 ώρες, αναλόγως της εκτάσεως του τριχωτού που θέλουμε να καλύψουμε και του αριθμού των τριχοθυλακείων που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να ακούει μουσική, να ασχολείται με το smartphone του, να διαβάζει ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο. Οι σύγχρονες τεχνικές, οι εξειδικευμένες γνώσεις του πλαστικού χειρουργού και η αναλγητική αγωγή το άτομο δεν βιώνει πόνο ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά ούτε και μετεπεμβατικά.

Αποτέλεσμα εμφύτευσης μαλλιών

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό μετά από μερικούς μήνες. Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται σταδιακά μετά τους 4-6 μήνες και το αποτέλεσμα θεωρείται ολοκληρωμένο συνήθως μετά από ένα χρόνο. Τα νέα μαλλιά ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες που είχαν από το σημείο που τα “πήραμε”. Μεγαλώνουν με τον ίδιο ρυθμό, βάφονται, λούζονται, χτενίζονται και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Άλλοι επισκέπτες που διάβασαν αυτό το κείμενο έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για τα παρακάτω:

Βασικές αρχές διαδικασίας εμφύτευσης μαλλιών 

Κατάλληλος υποψήφιος

Διαφορές FUE FUT STRIP 

Επικοινωνία