12 συχνές ερωτήσεις για μεταμόσχευση μαλλιών

 • Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Με τον όρο μεταμόσχευση μαλλιών εννοούμε την μικροεπέμβαση κατά την οποία γίνεται μεταφορά υγιών τριχοθυλακίων από μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σε κάποια άλλη, η οποία παρουσιάζει αραίωση. Τα υγιή τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής διατηρούν το γενετικό κώδικα και στη δεκτρια περιοχή, δλδ ουσιαστικά πρόκειται για ανακατανομή τριχοφυΐας.

μεταμοσχευση μαλλιων αποριες

 • Μπορούν όλοι να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται προσωπική εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό για να μπορέσει να αποφανθεί αν ο ασθενής μπορεί να προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και ποια είναι η καταλληλότερη τεχνική.

 • Σε ποιά ηλικία μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, που μπορεί να κάνει κάποιος μια μεταμόσχευση μαλλιών. Το πρόβλημα είναι εξατομικευμένο και ο πλαστικός χειρουργός μπορεί και πρέπει να εκτιμήσει ποιός είναι κατάλληλος υποψήφιος και για ποιά τεχνική, ανεξάρτητα από την ηλικία.

 • Μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν να κάνουν και γυναίκες;

Φυσικά και γίνεται επέμβαση με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε γυναίκες που παρουσιάζουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

 • Η μεταμόσχευση μαλλιών πόσο στοιχίζει;

Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών ποικίλει. Κάθε περίπτωση ασθενή είναι ξεχωριστή με βάση τα απαιτούμενα στάδια, την περιοχή και την έκταση κάλυψης, τον αριθμό απαιτούμενων τριχοθυλακίων, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί κ.α.

 • Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών πως θα είναι τα νέα μου μαλλιά;

Τα νέα μαλλιά είναι ακριβώς όπως και όλα τα υπόλοιπα. Ακολουθούν τις ιδιότητες της τριχοφυΐας της δότριας περιοχής, της περιοχής απ’ όπου τα πήραμε. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, πλένονται, χτενίζονται και κουρεύονται κανονικά. Επειδή επιλέγουμε η δότρια περιοχή να είναι περιοχή σταθερής τριχοφυΐας, τα μαλλιά αυτά διατηρούν την πορεία αυτών των τριχών και δεν πέφτουν.

 • Υπάρχει πόνος στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Όλη η διαδικασία είναι ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ασθενής δεν νιώθει καθόλου πόνο και διατηρεί πλήρως την επαφή του με το περιβάλλον. Πολλά άτομα, κατά τη διάρκεια της επέμβασης ασχολούνται με το smartphone τους ή το tablet τους.

 • Μένουν ουλές μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αφήνει ουλές στη δέκτρια περιοχή. Φυσικά αυτό έχει άμεση σχέση με την ικανότητα και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Στη δότρια περιοχή, όταν εφαρμόζεται η ανάλογη τεχνική από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, δεν φαίνονται σημάδια, τομές και ουλές.

 • Τα μαλλιά στη μεταμόσχευση μαλλιών πόσο καιρό διαρκούν;

Η επέμβαση έχει μόνιμο αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα. Τα μαλλιά αυτά δεν πρόκειται να πέσουν γιατί προέρχονται από δότρια περιοχή που έχει σταθερή τριχοφυΐα.

 • Θα φαίνεται πως έχω κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Η φυσικότητα του αποτελέσματος είναι καθαρά θέμα πλαστικού χειρουργού, τόσο όσον αφορά στην τεχνική που θα επιλεγεί και θα εφαρμοστεί όσο και από πλευράς αισθητικής που αυτός έχει. Στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και δεν φαίνεται ότι έχει γίνει αισθητική επέμβαση.

μεταμοσχευση μαλλιων και ευχαριστημενος ανδρας

 • Αφού κάνω μεταμόσχευση μαλλιών, πόσο καιρό χρειάζεται να λείψω από την δουλειά μου;

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει εξελιχθεί σε πολύ απλή μικροεπέμβαση χάρη στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Ο ασθενής μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να επιστρέψει ακόμα και την επόμενη μέρα στις απλές καθημερινές του δραστηριότητες. Έντονη εκγύμναση μπορεί να γίνει μετά από ένα περίπου μήνα.

 • Υπάρχει συγκεκριμένη εποχή του χρόνου που μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής που μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Συχνά, επιλέγεται το καλοκαίρι γιατί θεωρείται φυσικό να φοράμε ένα καπέλο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση θα καλύψει τα προσωρινά σημαδάκια της επέμβασης τις λίγες πρώτες μέρες μετά από αυτήν.

Για οποιαδήποτε απορία σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Κέντρο Εμφύτευσης Μαλλιών “Hair Anaplasis” στο τηλ. 210 69 85 678