Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) δημοσίευσε μελέτη που καταγράφει την κατακόρυφη άνοδο των εμφυτεύσεων μαλλιών. Σύμφωνα με αυτή, οι εμφυτεύσεις μαλλιών από το 2006 έως το 2014 παρουσίασαν συνολικά αύξηση 76% ενώ οι εμφυτεύσεις τριχών στο πρόσωπο (γένια, μουστάκι, φρύδια) για το διάστημα 2012 έως 2015 έδειξαν αύξηση σχεδόν 200%! Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άντρες χρησιμοποίησαν μεθόδους καταπολέμησης της τριχόπτωσης.

Επίσης αύξηση πάνω από 10% παρουσιάζει η εμφύτευση μαλλιών στις γυναίκες ενώ το ενδιαφέρον τους για εμφύτευση φρυδιών φτάνει το 90%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως σε 3 λόγους:

Η μεγαλύτερη επιθυμία ανδρών και γυναικών για καλύτερη εξωτερική εμφάνιση. Η αλωπεκία εμφανίζεται σε ποσοστό περίπου 70% στους άνδρες, ενώ αντίστοιχα περίπου 30 εκατομμύρια γυναίκες παρουσιάζουν προβλήματα τριχόπτωσης. Το γεγονός έχει ψυχολογικές επιπτώσεις τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι/ες καταφεύγουν στην επιστημονική λύση της εμφύτευσης μαλλιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από μια τέτοια επέμβαση άντρες και γυναίκες αναφέρουν ότι η μεταμόσχευση μαλλιών τους προσέφερε ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και καλύτερη εξωτερική εμφάνιση.

Η επιστημονική εξέλιξη των τεχνικών. Οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας. Οι σύγχρονες τεχνικές έχουν φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς πόνο, με τοπική αναισθησία και με προσιτό κόστος, μικρότερο από ότι παλαιότερα.

Δεν είναι πλέον ταμπού. Η εμφύτευση μαλλιών έχει μπει για τα καλά στη ζωή του σύγχρονου άνδρα, ο οποίος ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του, απ’ ότι παλαιότερα. Πολλοί διάσημοι και επώνυμοι μιλούν ανοιχτά για το γεγονός ότι έχουν προβεί σε επέμβαση για τη βελτίωση της εμφάνισής τους ή για να διατηρήσουν το νεανικό lookγια επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους. Ο κόσμος, εξάλλου, είναι πιο ενημερωμένος και οι συζητήσεις για τις εμφυτεύσεις μαλλιών είναι πλέον ανοιχτές.

Το Κέντρο Αισθητικής Αποκατάστασης “Hair Anaplasis” έχει εμπειρία 20 ετών στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους ανάλογα με τον ασθενή ( FUE, FUT-STRIP, συνδυασμό τους κτλ.). Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος μαζί με έμπειρη, εξειδικευμένη, επιστημονική ομάδα εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους, που προσφέρουν το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Hair Anaplasis και τον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Χριστόπουλο είτε τηλεφωνώντας στο 2106985678 ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης: