Ένα νέο θεραπευτικό καλλυντικό σκεύασμα, που κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα, υπόσχεται λύση σε όσους εμφανίζουν αλωπεκία.

Ένας στους δύο άνδρες στην ηλικία των 40 χρόνων εμφανίζει ανδρογενετική αλωπεκία, κοινώς τριχόπτωση, με το ποσοστό να εκτινάσσεται έως και το 80% όσο προστίθενται δεκαετίες στους άνδρες.

Μικρότερα είναι τα πλήγματα της ανδρογενετικής αλωπεκίας στο γυναικείο φύλο: στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικών με ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών σε 40-55%.

Ένα νέο θεραπευτικό καλλυντικό σκεύασμα παρουσίασε στην Ελλάδα ο Dr Liu, καθηγητής στο Harvard Medical School και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την ανάπτυξη του σκευάσματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκεύασμα δρα σε τρία επίπεδα, μοριακό (αποκαθιστά τα επίπεδα της αντιαποπτωτικής πρωτεΐνης Bcl-2 πλησίον των φυσιολογικών τιμών), κυτταρικό ( αυξάνει τα κύτταρα Langerhans(+74%) τα οποία εξασφαλίζουν την ανοσολογική απάντηση και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση) και κοσμητικό ( αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου).

MD Αθανάσιος Χριστόπουλος