Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Επέμβαση ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Η απώλεια μαλλιών που εμφανίζεται στις γυναίκες έχει διαφορές σε σχέση με αυτή που αντιμετωπίζουν οι άνδρες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τριχόπτωσης στις γυναίκες, οι οποίοι όμως δεν είναι τόσο εύκολα αναγνωρίσιμοι σε σχέση με την κλασσική απώλεια μαλλιών στους άντρες.

Ο βασικός τύπος απώλειας μοιάζει με αυτόν των ανδρών, και για αυτό λέγεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, έστω και εάν αφορά στις γυναίκες.

Σε αντίθεση με την απώλεια μαλλιών στους άντρες, η οποία μπορεί να ξεκινάει από νεαρή ηλικία, η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες μπορεί να αφορά οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να ξεκινά ακόμα και μετά την ηλικία των 50 ετών.

Σε αρκετές περιπτώσεις αφορά στην περίοδο της εφηβείας και στην περίοδο από 40 έως 50 ετών.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποια εμφανής γενετική προδιάθεση για την τριχόπτωση, όπως μπορεί και να μην είναι κλασική γυναικείας μορφής ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Κάποιες φορές μπορεί να είναι μία προσωρινή απώλεια μαλλιών και κάποιες άλλες να είναι μόνιμη. Οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν διακρίνονται μεταξύ τους.

Εάν υπάρχει κάποια πρόσφατη αιτία όπως μία εγκυμοσύνη, ασθένεια, ή ο,τιδήποτε άλλο, καλό θα είναι η γυναίκα να μην προχωρήσει στην επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά να περιμένει για ένα διάστημα μέχρι να διαπιστώσει για το εάν πρόκειται για προσωρινή απώλεια ή όχι.

Μπορεί να γίνει μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες;

Η απάντηση είναι φυσικά και ναι. Η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες ακολουθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή που γίνεται στους άνδρες, αλλά υπάρχουν ορισμένες διαφορές που σχετίζονται με τις ανάγκες και τον τύπο τριχόπτωσης στις γυναίκες.

Πριν από την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια λεπτομερή αξιολόγηση για να προσδιορίσει τα αίτια της τριχόπτωσης και αν η γυναίκα είναι κατάλληλη υποψήφια για μεταμόσχευση. Γυναίκες με διάχυτη τριχόπτωση (που επηρεάζει όλο το κεφάλι) μπορεί να μην είναι καλές υποψήφιες, καθώς οι δότριες περιοχές μπορεί επίσης να είναι αδύναμες.

Στη συνέχεια επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που θα χαρίσει στη γυναίκα το καλύτερο δυνατό και φυσικό αποτέλεσμα.

Γίνεται προετοιμασία της δότριας περιοχής, εξαγωγή των τριχοθυλακίων από εκεί και τέλος εμφύτευση στη λήπτρια περιοχή.

Τέλος, η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή της ζωή μέσα σε μερικές ημέρες, αποφεύγοντας αρχικά βαριές δραστηριότητες και προστατεύοντας το τριχωτό από τραυματισμούς. Η περιοχή μπορεί να είναι ελαφρώς ερεθισμένη ή να εμφανίσει οίδημα τις πρώτες μέρες που γρήγορα υποχωρεί.

Τι ακολουθεί μετά τη Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Τους πρώτους μήνες μετά τη μεταμόσχευση μπορεί να υπάρχει αρχική πτώση των μεταμοσχευμένων μαλλιών, κάτι που είναι φυσιολογικό να συμβεί. Οι νέες τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν μετά από περίπου 3 μήνες. Τα μαλλιά αναπτύσσονται σταδιακά, και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 9-12 μήνες.

Οι μεταμοσχευμένες τρίχες, όπως ισχύει και στη μεταμόσχευση μαλλιών στους άνδρες, είναι μόνιμες και δεν θα πέσουν όπως τα αρχικά μαλλιά, αλλά ωστόσο η γενική υγεία του τριχωτού και των υπόλοιπων μαλλιών είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός καλού αποτελέσματος.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Με τη χρήση σωστής τεχνικής και το σωστό σχεδιασμό, με την καθοδήγηση έμπειρου και καταρτισμένου πλαστικού χειρουργού, η μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες μπορεί να δώσει πολύ φυσικά αποτελέσματα που αποκαθιστούν τη χαμένη πυκνότητα. Έτσι, η διαδικασία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοεικόνα μιας γυναίκας που υποφέρει από τριχόπτωση.