μεταμοσχευση μαλλιων σε γυναικες

Επέμβαση ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η απώλεια μαλλιών σε γυναίκες έχει διαφορές σε σχέση με αυτές των ανδρών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τριχόπτωσης στις γυναίκες. Αυτοί δεν είναι τόσο εύκολα αναγνωρίσιμοι σε σχέση με την κλασσική απώλεια μαλλιών στους άντρες.

Ο βασικός τύπος απώλειας μοιάζει με αυτόν των ανδρών, γι’ αυτό λέγεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, έστω και εάν αφορά στις γυναίκες.

Σε αντίθεση με την απώλεια μαλλιών στους άντρες, που ξεκινάει από νεαρή ηλικία, η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες μπορεί να αφορά οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να ξεκινά ακόμα και μετά την ηλικία των 50 ετών.

Σε αρκετές περιπτώσεις αφορά στην περίοδο της εφηβείας και στην περίοδο από 40 έως 50.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποια εμφανής γενετική προδιάθεση, όπως μπορεί και να μην είναι κλασική γυναικείας μορφής ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Κάποιες φορές μπορεί να είναι μία προσωρινή απώλεια μαλλιών και κάποιες άλλες να είναι μόνιμη. Οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν διακρίνονται μεταξύ τους.

Εάν υπάρχει κάποια πρόσφατη αιτία όπως μία εγκυμοσύνη, ασθένεια, ή ο,τιδήποτε άλλο, καλό θα είναι η γυναίκα να μην προχωρήσει στην επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά να περιμένει για ένα διάστημα μέχρι να διαπιστώσει για το εάν πρόκειται για προσωρινή απώλεια ή όχι.