Μεταμόσχευση Μαλλιών - Σχεδιασμός Δέκτριας Περιοχής A

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πως γίνεται η επέμβαση ; Σε αυτή τη σελίδα θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε απορίες σχετικά με τη διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αποβάλλετε αρκετές ανησυχίες και άγχος.

Ποια είναι η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών?

Προετοιμασία

Φροντίστε να προσέλθετε για την μεταμόσχευση μαλλιών, αφού πρώτα έχετε λουστεί με ένα αντισηπτικό σαμπουάν.

Η διαδικασία ξεκινά με μία φωτογράφιση, η οποία είναι απαραίτητη για το αρχείο του πλαστικού χειρουργού.

Ο ιατρός είναι υποχρεωμένος βάση του Νόμου να διατηρεί φωτογραφικό αρχείο των περιστατικών.

Σχεδιασμός γραμμής τριχοφυΐας και δότριας περιοχής.

Ο ιατρός θα σχεδιάσει την μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας. Η γραμμή αυτή θα αποτελεί το όριο, στο οποίο θα τελειώνει το μέτωπο και θα ξεκινά η τριχοφυΐα.

Τη στιγμή αυτή θα σας δώσει έναν καθρέπτη για να δείτε το σχεδιασμό. Καλό θα ήταν να του πείτε τις παρατηρήσεις σας, εάν συμφωνείτε ή θέλετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού.

Αφού συμφωνήσετε στον τρόπο σχεδιασμού, ο ιατρός θα προχωρήσει στο σχεδιασμό της περιοχής λήψης των μοσχευμάτων. Η περιοχή αυτή ονομάζεται «δότρια» και βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το σχεδιασμό αυτόν θα τον αποφασίσει μόνος του ο ιατρός.

Κατόπιν γίνεται ένα κούρεμα των τριχών, οι οποίες θα ληφθούν από τη δότρια περιοχή.

Κατόπιν ξαπλώνετε στο ειδικό κρεβάτι, όπου θα γίνει η διαδικασία, έτσι ώστε να είστε σε οριζόντια θέση και με το πρόσωπο προς τα κάτω.

Τοπική αναισθησία

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει έγχυση τοπικού αναισθητικού με πολύ λεπτή βελόνα. Στη φάση αυτή θα αισθανθείτε κάποια ενόχληση από τα τσιμπήματα της βελόνας, η οποία όμως δεν είναι πολύ μεγάλη, διότι η βελόνα αυτή είναι πάρα πολύ λεπτή.

Λήψη μοσχευμάτων

Αμέσως μετά, όταν έχει αποφασιστεί να γίνει μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών STRIP, ο ιατρός λαμβάνει το μόσχευμα, το τμήμα δηλαδή αυτό του τριχωτού, που θα κοπεί σε μικρομοσχεύματα.

Αφού γίνει η λήψη του μοσχεύματος γίνεται συρραφή με ένα ράμμα. Σε περίπτωση που γίνεται μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, αφού ο ιατρός ξυρίσει τη δότρια περιοχή, λαμβάνει ένα ένα τα μικρομοσχεύματα με ένα ειδικό εργαλείο.

Αφού ληφθούν όλα τα μοσχεύματα, τοποθετεί μία μεγάλη γάζα στο σημείο αυτό. Κατόπιν το άτομο αλλάζει θέση και παίρνει την ύπτια θέση (πρόσωπο προς τα επάνω).

Μεταμόσχευση μαλλιών - Διαχωρισμός τριχοθυλακίων

Σχεδιασμός δέκτριας περιοχής

Ο ιατρός βάζει αντισηπτικό σε όλη τη δέκτρια περιοχή και αρχίζει να κάνει τοπική αναισθησία. Και σε αυτήν τη φάση υπάρχει ένας βαθμός ενόχλησης, ο οποίος διαρκεί περίπου τρία λεπτά.

Ο πλαστικός χειρουργός αρχίζει με ένα ειδικό εργαλείο να δημιουργεί τις υποδοχές. Οι υποδοχές είναι πολύ μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν τα μοσχεύματα. Τις υποδοχές αυτές τις κάνει με προσοχή και συγκεκριμένη γωνία.

Στην μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας οι υποδοχές δεν πρέπει να γίνονται σε σειρά αλλά σε τυχαία διάταξη για να υπάρχει πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα τα άτομα της υπόλοιπης ομάδας διαμορφώνουν τα μικρομοσχεύματα, έτσι ώστε να μην υπάρχει περιττός ιστός και τα μοσχεύματα να είναι χωρισμένα σε μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή τετράτριχα.

Τοποθέτηση μοσχευμάτων

Στην συνέχεια, αρχίζει η τοποθέτηση των μοσχευμάτων, η οποία γίνεται με συγκεκριμένη σειρά. Δηλαδή, στην μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας τοποθετούνται καταρχήν τα μονότριχα μοσχεύματα. Λίγο πιο πίσω τα δίτριχα, μετά τα τρίτριχα και τα τετράτριχα.

Αφού τοποθετηθούν όλα τα μοσχεύματα γίνεται ένας λεπτομερής έλεγχος της περιοχής, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα μοσχεύματα είναι τοποθετημένα σε σωστή θέση.

Κατόπιν, γίνεται και πάλι καθαρισμός της περιοχής και το άτομο μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.
Λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες από τον πλαστικό χειρουργό και μπορεί να πάει στο σπίτι του, όπου για την πρώτη ημέρα θα πρέπει να μην έχει προγραμματίσει κάποιες κοπιαστικές εργασίες.