μαλλια, διόρθωση ουλης

Διόρθωση ουλής από μεταμόσχευση μαλλιών

Όταν η εμφύτευση μαλλιών έχει γίνει από έμπειρο και ικανό πλαστικό χειρουργό, τότε οι ουλές είναι πολύ στενές και δεν δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά μπορεί ένα άτομο να είχε μία κακή εμπειρία από μία επέμβαση κακής ποιότητας.

Συνήθως, μία μη επιτυχημένη επέμβαση έχει το μειονέκτημα του πλήθους των ουλών, οι οποίες μπορεί να έχουν παραμείνει σε διάφορα σημεία κυρίως στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δηλαδή στη δότρια περιοχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διόρθωση συνήθως είναι εφικτή.

Τρόποι διόρθωσης ουλών

Οι τρόποι διόρθωσης των ουλών της επέμβασης μεταμόσχευσης στα μαλλιά είναι σε γενικές γραμμές δύο:

Αφαίρεση ουλής

Η συνηθέστερη μέθοδος είναι η αφαίρεση της ουλής και η επανασυρραφή υπό καλύτερες συνθήκες. Το πιθανότερο είναι η κακής ποιότητας ουλή του παρελθόντος να οφείλεται σε κακή τεχνική διενέργειας της λήψης του μοσχεύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την ουλή και κάνει μία σύγκλιση του τραύματος υπό καλύτερες συνθήκες. Ενδέχεται μάλιστα παράλληλα να συνδυάσει τη διαδικασία με την αφαίρεση μερικών τριχοθυλακίων, τα οποία μπορεί να τοποθετηθούν ή στο τριχωτό της κεφαλής ή στην ουλή την ίδια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και ο γιατρός αφαιρεί προσεκτικά την ουλή ακριβώς στο όριο με τις υγιείς ρίζες των τριχών. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην βλαφτούν οι υγιείς αυτές τρίχες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο να μην υπάρξει δημιουργία καινούριας φαρδιάς ουλής.

Ο πλαστικός χειρουργός κατόπιν θα κάνει τη σύγκλιση του τραύματος με εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα.
Σε πολύ μεγάλου βαθμού προβλήματα η μέθοδος αφαίρεσης ουλής μπορεί να συνδυαστεί και με χρήση διατατήρων δέρματος, δηλαδή τα μπαλονάκια εκείνα, τα οποία φουσκώνοντάς τα μας δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσουμε περίσσια ιστού.

Τοποθέτηση μοσχευμάτων

Άλλος τρόπος διόρθωσης των ουλών είναι η τοποθέτηση μοσχευμάτων μέσα σε αυτές. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε ουλές που είναι πολύ φαρδιές και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου. Αυτό συμβαίνει διότι η ουλή είναι εξαιρετικά ανελαστική και το δέρμα του κεφαλιού διακρίνεται από την έλλειψη ελαστικότητας.

Φυσικά μπορεί να γίνουν και συνδυασμοί μεθόδων. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η διόρθωση ουλής δίνει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα απλώς με το να αφαιρέσουμε την ουλή και να γίνει μία καλύτερη συρραφή. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις υπάρχουν οι άλλες εναλλακτικές μέθοδοι που προαναφέραμε, οι οποίες από μόνες τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα.