Η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί σήμερα μια αξιόπιστη και μόνιμη λύση για την καταπολέμηση της αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες. Πρόσφατα, η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργών Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), παρουσίασε την ετήσια παγκόσμια μελέτη της, η οποία βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία των μελών της.

Σύμφωνα με την ISHRS, υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη επιθυμία ανδρών και γυναικών να αντιμετωπίσουν την απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα αύξηση εμφυτεύσεων μαλλιών παγκοσμίως. Σήμερα, είναι ευρέως διαδεδομένα τα εξαιρετικά αποτελέσματα που μπορεί να δώσει η εμφύτευση μαλλιών, με φυσικό αποτέλεσμα και σε προσιτό κόστος για το ευρύ κοινό.

Με βάση τη στατιστική μελέτη της ISHRS έχουμε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • υπάρχει αύξηση των εμφυτεύσεων μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο που φτάνει το 60%.

  • η πλειονότητα των επεμβάσεων γίνεται σε Μέση Ανατολή, Ασία και ΗΠΑ

  • υπάρχει διπλασιασμός των εμφυτεύσεων σε γένια, μουστάκι και φρύδια

 

αυξηση εμφυτευσεων μαλλιων

Μέθοδοι εμφύτευσης μαλλιών

Οι τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών παραμένουν η FUE και η FUT/STRIP. Διάφορες “νέες” τεχνικές που κατά καιρούς παρουσιάζονται, αποτελούν απλώς ενέργειες marketing των βασικών τεχνικών που προαναφέραμε. Η βασική αλλαγή, που έχει οδηγήσει στην μεγάλη αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων στα μαλλιά, οφείλεται στη βελτίωση των εργαλείων, στην εξειδίκευση των πλαστικών χειρουργών και την πρόοδο της ιατρικής γνώσης στον τομέα της εμφύτευσης μαλλιών και της εφαρμογής, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει οι βασικές τεχνικές FUE και STRIP. Όσα νέα ονόματα μεθόδων κι αν ακούσει ο ενδιαφερόμενος για “μοναδικές”, “πρωτοπόρες” κι “επαναστατικές” τεχνικές, πρέπει να θυμάται ότι αυτές αποτελούν marketing επιλογές παρουσίασης των δυο προαναφερομένων μεθόδων.

Επιτυχία στην εμφύτευση μαλλιών από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό

Δυστυχώς, λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της επέμβασης εμφύτευσης μαλλιών, λόγω των επιτυχημένων αποτελεσμάτων της με φυσικότητα, γίνεται όλο και πιο συχνό το φαινόμενο, ακόμα και στην Ελλάδα, να κάνουν επεμβάσεις εμφύτευσης μαλλιών ιατροί οι οποίοι δεν είναι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί είτε δεν ήταν καν ιατροί. Η ISHRS έχει εκδώσει παγκόσμια οδηγία προς τα άτομα, που ενδιαφέρονται για εμφύτευση μαλλιών, να ελέγχουν την εξειδίκευση του ιατρού που θα αναλάβει την επέμβαση. Επίσης θα πρέπει να ερωτάται άμεσα το αν η επέμβαση θα γίνει από τον ίδιο τον πλαστικό χειρουργό και όχι από συνεργάτες του, γεγονός το οποίο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δυσφημεί το χώρο της εμφύτευσης μαλλιών και πολλές φορές αποθαρρύνει άτομα που βλέπουν άσχημα αποτελέσματα άλλων ατόμων.

Αν η εμφύτευση μαλλιών πραγματοποιηθεί από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, εξειδικευμένο στην επέμβαση, με σωστή κι ειλικρινή επιλογή του κατάλληλου υποψήφιου, τότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό και αφήνει άριστα αποτελέσματα και πλήρως ικανοποιημένους ασθενείς, που απολαμβάνουν τη φυσική όψη της “νεάς” τους τριχοφυίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Μεταμόσχευση μαλλιών σε γυναίκες

Κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών