Η εμφάνιση τριχόπτωσης και η αλωπεκία είναι αρκετά συνηθισμένη σε νεαρούς άνδρες 18-35 ετών. Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν από νωρίς στη διαδικασία ενημέρωσης για τις μεθόδους και τα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών. Μια συχνή απορία νέων ανδρών που επισκέπτονται πλαστικό χειρουργό είναι αν υπάρχει κατώτερο όριο ηλικίας για επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών.

Το κύριο αίτιο της πρόωρης τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική αλωπεκία. Υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την τριχόπτωση όπως η διατροφή (έλλειψη σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, αμινοξέα κτλ), ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές, το άγχος, μερικές παθήσεις, το περιβάλλον κ.α.

ηλικια μεταμοσχευσης μαλλιων

Η τριχόπτωση στις νεαρές ηλικίες έχει 2 σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα η τριχόπτωση σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί σε εκτεταμένη αλωπεκία

  • Επειδή η τριχόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν υπάρχει σταθεροποίηση της δότριας περιοχής

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε μικρή ηλικία πρέπει να εξετάζεται ενδελεχώς από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και να εφαρμόζεται επιλεκτικά εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Η αλωπεκία σε αυτή την ηλικία είναι ευαίσθητο θέμα και πρέπει να προσεγγίζεται με επαγγελματισμό, σεβασμό και ειλικρίνεια.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός θα αποφανθεί ότι δεν μπορεί να γίνει μεταμόσχευση μαλλιών στην αρχική φάση της τριχόπτωσης. Ευθύνη του πλαστικού χειρουργού είναι να προτείνει τη βέλτιστη λύση για να μην υπάρχει στο μέλλον αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλές κλινικές κινούμενες με γνώμονα το οικονομικό όφελος να μην ενημερώνουν σωστά τους άνδρες κάτω των 25 ετών ή να δέχονται να πραγματοποιήσουν μια μεταμόσχευση ενώ δεν πληρούνται τα ειδικά ιατρικά κριτήρια. Αποτέλεσμα μια τέτοιας αντιεπιστημονικής ενέργειας είναι ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα σε βάθους χρόνου.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια υπόθεση “αυστηρά ιατρική”. Η αρχή αυτή βρίσκει εφαρμογή στη “Hair Anaplasisόπου με βάση καθαρά επιστημονικά κριτήρια και με απόλυτη ειλικρίνεια, ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος καθορίζει ποιός είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών, εφαρμόζει την κατάλληλη μέθοδο σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ομάδα που διάθετει και παρακολουθεί προσωπικά την πορεία κάθε επέμβασης μέχρι να ολοκληρωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.