Πριν την μεταμόσχευση μαλλιών καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Μην κουρευτείτε πριν την διαδικασία διότι όσο μακρύτερα είναι τα μαλλιά τόσο πιο πολύ διευκολύνει την όλη διαδικασία. Τα μακριά μαλλιά αφενός δίνουν καλύτερα την εικόνα της πορείας της τρίχας, αλλά και της πυκνότητας στον ιατρό, που κάνει τη μεταμόσχευση, αφετέρου βοηθάει μετά από τη διαδικασία στο να καλύψετε και να φαίνονται κατά το δυνατό λιγότερο τα σημάδια από τη μεταμόσχευση, για όσο καιρό διαρκεί η επούλωση.

Ένα μήνα πριν την μεταμόσχευση μαλλιών φροντίστε να μην έχετε χρησιμοποιήσει μινοξυδίλη (Regain) ή φιναστερίδη ( Propecia).

Για δέκα ημέρες πριν τη διαδικασία μην έχετε πιεί ασπιρίνη ή πολυβιταμινούχα σκευάσματα, κυρίως βιταμίνη Ε.

Προσπαθήστε να μειώσετε το κάπνισμα. Η διακοπή του καπνίσματος θεωρητικά είναι ευεργετική για το τριχοθυλάκιο, λόγωτου ότι το κάπνισμα μειώνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, άρα και το οξυγόνο που φτάνει στα τριχοθυλάκια. Βέβαια, από την άλλη μεριά, θα πρέπει να πούμε ότι στους καπνιστές, που συνέχισαν να καπνίζουν, δεν παρατηρήθηκε κάποια απώλεια τριχοθυλακίων.

Δύο ημέρες πριν την μεταμόσχευση μαλλιών, αποφύγετε τα οινοπνευματώδη, διότι αυξάνουν την αιμορραγικότητα και δυσκολεύουν τη διαδικασία τοποθέτησης των τριχοθυλακίων.

Μία ημέρα πριν τη διαδικασία αποφύγετε την έντονη άσκηση. Η άσκηση αυξάνει την πίεση του αίματος προσωρινά κι επομένως την αιμορραγικότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δύο-τρεις ώρες πριν την επέμβαση μπορείτε να φάτε, έτσι ώστε να μην έχετε την αίσθηση της πείνας, η οποία μπορεί να μειώσει την υπομονή σας και να σας προκαλεί εκνευρισμό κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Πάρτε κανονικά τα φάρμακα που λαμβάνετε στην καθημερινότητά σας εκτός από αυτά που προαναφέραμε.

Λουστείτε αρκετά καλά με κάποιο αντισηπτικό σαπούνι πριν φύγετε από το σπίτι για να κάνετε τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Φορέστε κάποιο ρούχο το οποίο να έχει φαρδύ λαιμό ή να ανοίγει με κουμπιά. Σκεφτείτε ότι αφού τελειώσει η διαδικασία της προσθήκης μαλλιών, θα χρειαστεί να ξαναφορέσετε το ρούχο αυτό.

Καλό είναι να μην χρειάζεται να τριφτεί το ρούχο στο τριχωτό της κεφαλής για να το φορέσετε.

Πάρτε μαζί σας ένα αρκετά φαρδύ καπέλο, το οποίο θα το φορέσετε μετά την διαδικασία για να πάτε στο σπίτι.

Φροντίστε να έχετε στο σπίτι ό,τι χρειαστείτε μετά την επέμβαση, ώστε να μην έχετε την ανάγκη να τα ψάχνετε εκείνη τη στιγμή, που θα χρειάζεστε λίγη ανάπαυση και ηρεμία στο σπίτι σας.